Algerije: kip
met gevulde eieren
Nodig voor 4 personen:
1 kip - 300 g gehakt - 9 eieren - 100 g amandelpoeder - 1 ui - 3
eetlepels olie - kaneel - zout en peper
Bereiding:
Snijd de ui heel fijn of rasp haar. Doe de olie en de ui in een pan.
Maak de vulling met het gehakt, 1 ei, de amandelpoeder, de kaneel,
de peper en het zout. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en
gebruik de helft van dit mengsel om de kip te vullen. Naai de kip
dicht en braad haar in de pan in enkele minuten aan alle zijden aan.
Voeg dan 1 glas water toe en laat de kip op middelmatig vuur
ongeveer 40 minuten braden.
Ontdoe de eieren alleen van hun eiwit door een gaatje van ongeveer 1
cm te maken in de bovenkant van de eierschaal en vervang het eiwit
door de rest van de vulling. Leg de eieren voorzichtig rondom de kip
in de pan en laat het geheel in nog 20 minuten op zacht vuur gaar
worden.
Serveer de kip met de eieren eromheen gelegd.
|