Egypte:
verstopte eieren
Nodig voor 6 personen:
700 g rundergehakt - 6 eieren - 2 teentjes knoflook - 1 grote
mespunt komijn - 60 g paneermeel - 3 eetlepels olijfolie - 1 kg
courgettes - 3 eetlepels tomatenpuree - zout en zwarte peper
Bereiding:
Kook 4 eieren hard in 10 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze. Klop
de overige 2 eieren los in een groot diep bord.
Schil en hak de knoflook. Vermeng het gehakt met de knoflook en de
komijn. Voeg zout en peper toe. Rol het vlees uit op een bebloemd
werkblad. De lap moet groot genoeg zijn om rond de gekookte eieren
gerold te worden. Leg de eieren in het midden van de lap vlees en
rol het vlees er omheen in de vorm van een worst. Het is
gemakkelijker om 2 worsten te maken. Haal de worsten door het
losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Verwarm de
olijfolie in een koekenpan en laat hierin de worsten aan alle
kanten, in ongeveer 10 minuten, goudbruin worden.
Was en schil de courgettes en snijd ze in niet al te dunne plakjes.
Doe in een soeppan de tomatenpuree en een theelepel peper. Voeg de
worsten en de courgettes toe en bedek het geheel met water. Laat 30
minuten op laag vuur koken. Warm serveren.
|