Duitsland:
eierpudding
Nodig voor 4 personen:
8 eieren - 8 dl melk - zout - boter - 80 g krenten - 4 dl rode wijn
- witte basterdsuiker
Bereiding:
Klop de eieren zeer goed met de melk en een heel klein beetje zout.
Vet een ovenvaste schaal (met deksel) in met boter. Giet er het
eiermengsel in. Was de krenten met warm water. Schenk er vers warm
water over zodat ze royaal onder staan en laat ze zacht koken. Roer
heel langzaam door het eiermengsel, zodat er nog lucht kan ontwijken
en leg de deksel op de schaal. Zet die in een grotere pan met bijna
kokend water en houd dat tegen de kook aan, tot het eiermengsel
gestold is (45-55 minuten). Steek ter controle een breinaald midden
in de massa: ze moet er schoon uitkomen. Giet het kookvocht van de
krenten af. Schenk de wijn op de krenten en voeg naar smaak
basterdsuiker toe. Haal de schaal uit de pan, droog haar af en leg
een serveerschaal omgekeerd op de geopende schaal. Keer beide
tegelijkertijd om en neem de ovenschaal weg. Serveer de wijn met
krenten apart bij de eierpudding.
|