Denemarken: eier-
en baconkoek
Nodig voor 4 personen:
12 plakjes bacon of spek - 4-6 eieren - 2 theelepels aardappelmeel -
1½-2 dl melk - ½ theelepel zout - peper - 3 eetlepels bieslook,
fijngesneden
Bereiding:
Braad de bacon of het spek bij matige hitte in een koekenpan, maar
laat ze niet te bros worden. Giet al het vet uit de pan, vang het op
en droog de pan met keukenpapier. Voeg in een mengbeker het meel en
het zout samen met de eieren en de melk. Doe ongeveer 1 eetlepel van
het vet terug in de pan en giet daar het eiermengsel bij. Laat de
eieren tot een stevige pap opstijven bij matige hitte. Af en toe
moet er een beetje in worden geprikt, zodat het nog vloeibare
mengsel naar beneden kan lopen. Als de massa bijna stijf is, leg dan
de plakjes bacon boven op de koek en strooi er de bieslook over.
Dien direct uit de pan op, bijvoorbeeld met roggebrood.
|