Corsica: eieren
uit Ajaccio
Nodig voor 4 personen:
15 g boter - 15 g bloem - ¼ liter melk - 2 eidooiers - snufje
nootmuskaat - 100 g gekookte ham - 2 eetlepels geraspte kaas - 4
eieren - scheutje azijn - 1 eetlepel geraspte kaas - enkele klontjes
boter < P>Bereiding:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en schenk er voorzichtig, al
roerende, de melk bij. Roer er van het vuur af de losgeklopte
eidooiers, nootmuskaat, ham en kaas door.
Pocheer de eieren door ze zonder schaal voorzichtig in kokend water,
waaraan een scheut azijn is toegevoegd, te laten glijden. Haal ze na
ruim 3 minuten met een schuimspaan uit de pan, dompel ze in koud
water, laat ze afkoelen en dep ze met keukenpapier droog. Leg de
eieren in de blanke saus, strooi er de geraspte kaas en boter over
en laat de schotel in een voorverwarmde hete oven ongeveer 5 minuten
gratineren.
|