Corsica: eieren uit Ajaccio

Nodig voor 4 personen:
15 g boter - 15 g bloem - liter melk - 2 eidooiers - snufje nootmuskaat - 100 g gekookte ham - 2 eetlepels geraspte kaas - 4 eieren - scheutje azijn - 1 eetlepel geraspte kaas - enkele klontjes boter < P>Bereiding:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en schenk er voorzichtig, al roerende, de melk bij. Roer er van het vuur af de losgeklopte eidooiers, nootmuskaat, ham en kaas door.
Pocheer de eieren door ze zonder schaal voorzichtig in kokend water, waaraan een scheut azijn is toegevoegd, te laten glijden. Haal ze na ruim 3 minuten met een schuimspaan uit de pan, dompel ze in koud water, laat ze afkoelen en dep ze met keukenpapier droog. Leg de eieren in de blanke saus, strooi er de geraspte kaas en boter over en laat de schotel in een voorverwarmde hete oven ongeveer 5 minuten gratineren.