China: krab-omelet

Nodig voor 4 personen:
1 krab - 1 ui - 100 g bamboescheuten - 1 eetlepel ma´sbloem - 6 eieren - 2 eetlepels olie - piment - zout en peper

Bereiding:
Vul een grote pan voor ż met water. Breng aan de kook. Voeg zout toe. Leg hierin de krab en laat hem, als het water weer aan de kook is gekomen, 15 minuten koken. Haal de krab uit het water en laat hem afkoelen. Breek het schild met een hamer en haal het vlees eruit, evenals uit de scharen en de poten.
Schil de ui en snijd die fijn. Was de bamboescheuten, laat ze uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Maak de ma´sbloem aan met 2 eetlepels koud water.
Breek de eieren in een schaal. Klop ze met een vork en roer er de aangemaakte ma´sbloem door. Voeg zout en peper toe en roer goed door.
Verwarm de olie op hoog vuur in een koekenpan. Fruit hierin enkele ogenblikken de ui, de bamboescheuten en het krabvlees onder voortdurend roeren. Voeg de piment toe.
Giet de eieren in de koekenpan en laat het geheel ongeveer 3-4 minuten bakken tot de omelet goed droog is. Laat de omelet op een deksel glijden en keer haar in de pan om de andere zijde gedurende 2-3 minuten te bakken.
Leg de omelet op een schaal en serveer.