China:
krab-omelet
Nodig voor 4 personen:
1 krab - 1 ui - 100 g bamboescheuten - 1 eetlepel maïsbloem - 6
eieren - 2 eetlepels olie - piment - zout en peper
Bereiding:
Vul een grote pan voor ¾ met water. Breng aan de kook. Voeg zout
toe. Leg hierin de krab en laat hem, als het water weer aan de kook
is gekomen, 15 minuten koken. Haal de krab uit het water en laat hem
afkoelen. Breek het schild met een hamer en haal het vlees eruit,
evenals uit de scharen en de poten.
Schil de ui en snijd die fijn. Was de bamboescheuten, laat ze
uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Maak de maïsbloem aan met 2
eetlepels koud water.
Breek de eieren in een schaal. Klop ze met een vork en roer er de
aangemaakte maïsbloem door. Voeg zout en peper toe en roer goed
door.
Verwarm de olie op hoog vuur in een koekenpan. Fruit hierin enkele
ogenblikken de ui, de bamboescheuten en het krabvlees onder
voortdurend roeren. Voeg de piment toe.
Giet de eieren in de koekenpan en laat het geheel ongeveer 3-4
minuten bakken tot de omelet goed droog is. Laat de omelet op een
deksel glijden en keer haar in de pan om de andere zijde gedurende
2-3 minuten te bakken.
Leg de omelet op een schaal en serveer.
|