Portugal: roereieren
Nodig voor 4 personen:
8 eieren
4 deegbakjes
50 gram boter
olie
500 gram tomaten
1 paprika
1 eetlepel room
1 ui
zout, peper
Bereiding:
Maak de tomaten concassée. Schil de ui en hak die fijn. Leg de paprika in een hete oven totdat zijn vel zwart wordt. Haal ze uit de oven, verwijder het vel, snij ze doormidden en haal er de zaadlijsten uit. Snij dan het vlees in brunoise. Verhit wat olie in een pan en doe hierin de ui en de paprika. Laat ze zachtjes zweten met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen. Voeg wat later de tomaten erbij, geef er zout en peper over en laat zachtjes smoren totdat het vocht is verdampt. Verhit de deegbakjes in een oven van 180ºC. Bereid dan de eieren als in Roereieren. Voeg er van het vuur af de room en de helft van de tomatenpuree bij. Vul de deegbakjes met de eieren, geef op elk bakje een toef tomatenpuree en serveer de rest van de roereieren er apart bij.