Portugal:
roereieren
Nodig voor 4 personen:
8 eieren
4 deegbakjes
50 gram boter
olie
500 gram tomaten
1 paprika
1 eetlepel room
1 ui
zout, peper
Bereiding:
Maak de tomaten concassée. Schil de ui en hak die fijn. Leg de
paprika in een hete oven totdat zijn vel zwart wordt. Haal ze uit de
oven, verwijder het vel, snij ze doormidden en haal er de
zaadlijsten uit. Snij dan het vlees in brunoise. Verhit wat olie in
een pan en doe hierin de ui en de paprika. Laat ze zachtjes zweten
met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen. Voeg wat later
de tomaten erbij, geef er zout en peper over en laat zachtjes smoren
totdat het vocht is verdampt. Verhit de deegbakjes in een oven van
180ºC. Bereid dan de eieren als in Roereieren. Voeg er van het vuur
af de room en de helft van de tomatenpuree bij. Vul de deegbakjes
met de eieren, geef op elk bakje een toef tomatenpuree en serveer de
rest van de roereieren er apart bij.
|