Albanië:
gepocheerde eieren met yoghurt
Nodig voor 4 personen:
8 eieren - 1 eetlepel azijn - 3 teentjes knoflook - 3 potjes
(Bulgaarse) yoghurt - 3 eetlepels olijfolie - scherpe paprikapoeder
- zout en peper
Bereiding:
Breng 5 dl gezouten water met de azijn in een pan aan de kook. Pel
de knoflookteentjes en hak ze fijn. Breek 1 ei in een soeplepel.
Laat de lepel in het kokende water zakken, haal de pan van het vuur
en doe het deksel erop. Laat het ei 3 minuten pocheren. Haal het ei
eruit met een schuimspaan. Doe het ei onmiddellijk in koud water om
het kookproces te stoppen. Leg het daarna op een stuk keukenpapier.
Herhaal dit voor elk ei.
Doe de yoghurt in een schaal. Giet de olijfolie onder voortdurend
roerend in een heel dun straaltje bij de yoghurt. Voeg de knoflook
al roerend toe, voeg zout en peper toe. Meng goed. Serveer de eieren
met daarover de saus. Strooi er een mespuntje paprikapoeder over.
De eieren zijn gepocheerd, zodra de eidooiers bedekt zijn met een
dun doorschijnend laagje.
|