AlbaniŽ: gepocheerde eieren met yoghurt

Nodig voor 4 personen:
8 eieren - 1 eetlepel azijn - 3 teentjes knoflook - 3 potjes (Bulgaarse) yoghurt - 3 eetlepels olijfolie - scherpe paprikapoeder - zout en peper

Bereiding:
Breng 5 dl gezouten water met de azijn in een pan aan de kook. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Breek 1 ei in een soeplepel. Laat de lepel in het kokende water zakken, haal de pan van het vuur en doe het deksel erop. Laat het ei 3 minuten pocheren. Haal het ei eruit met een schuimspaan. Doe het ei onmiddellijk in koud water om het kookproces te stoppen. Leg het daarna op een stuk keukenpapier. Herhaal dit voor elk ei.
Doe de yoghurt in een schaal. Giet de olijfolie onder voortdurend roerend in een heel dun straaltje bij de yoghurt. Voeg de knoflook al roerend toe, voeg zout en peper toe. Meng goed. Serveer de eieren met daarover de saus. Strooi er een mespuntje paprikapoeder over.
De eieren zijn gepocheerd, zodra de eidooiers bedekt zijn met een dun doorschijnend laagje.