Het marsepein
glad kneden met 30 gr gemalen walnoten, de chocoladepasta en
de zachte boter.
Op huishoudfolie uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en
hieruit
rondjes steken van 2 1/2 cm doorsnee.
Op een plaat leggen en op elk rondje een mooie halve walnoot of hele
hazelnoot drukken.
In de koelkast stijf laten worden in ± 2 uur.
Ondertussen 150 g chocolade au-bain-marie al roerend verwarmen,
laten
smelten tot een temperatuur van 55șC. en uit het waterbad nemen.
De rest van de chocolade raspen en in delen bij de vloeibare
chocolade
roeren, zodat deze afkoelt tot plm. 30șC.
In een platte schaal een laag hagelslag strooien.
De noot-marsepein-bonbons aan een bonbonprikker of fondue-vork
steken,
door de chocolade halen, even laten afdruipen boven de chocoladepan
en op
de hagelslag zetten en laten drogen. 
|