Mozartbonbons

Ingrediënten:

200 g koude notennoga
200 g marsepein
2 eetlepels kirsch
10 g fijngehakte pistachenoten
125 g gezeefde poedersuiker
poedersuiker
100 g chocoladeglazuur

Bereiding:

Snijd de noga in kleine stukjes (1,5 x 1,5 cm), vorm hiervan balletjes en zet die op een koele plaats.
Roer de marsepein romig en voeg de kirsch en pistachenoten toe.
Kneed dit samen met de 125 g poedersuiker.
Vorm uit deze massa een ca 2 cm dikke rol en snijd die in plakjes (evenveel
plakjes maken als er nogaballen zijn).
Druk de marsepeinplakjes op een met poedersuiker bestoven aanrecht en leg de nogaballetjes erop.
Sla de marsepeinmassa eromheen, druk hem vast, druk de randen goed aan en maak hier balletjes van.
Los de chocoladeglazuur volgens aanwijzingen op de verpakking op.
Doop er de mozartbonbons met twee vorkjes in en leg ze op een taartrooster
of bakpapier. Bewaar ze daarna koel in cellofaan zakjes of gesloten glazen of
porseleinen schaaltjes.