Zuid Afrikaanse Boboti

Ingrediënten voor 3 personen:

1 pak Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Boboti
350 gram rundergehakt
200 gram peultjes
1 prei
2 groene appels
125 ml crème fraiche

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210ºC. Was de groenten en de appels. Snijd de prei in ringen en de appels in stukjes.
Bak het gehakt in een hapjespan of wok, zonder olie of margarine, op hoog vuur rul. Roerbak vervolgens de kruidenmix uit het pakket, de peultjes en de prei 5 minuten mee.
Roer 300 ml koud water, de crème fraiche en de sausmix uit het pakket door het vlees, breng het aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep er de appelblokjes door en laat het nog even aan de kook komen. Schep de saus in een ovenschotel.
Bak de boboti in 14–16 minuten gaar in de oven. Kook intussen de rijst uit het pakket gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst voor het serveren nog even om.

 

Bron: www.knorr.nl