Runderstoofpot met rijst

Ingrediënten voor 4 personen:

1 1/2 kg rundstoofvlees
80 g boter
peper uit de molen
zout
cayennepeper
1 dl passievruchtennectar (maracuja)
1 dl ananassap (ongezoet)
100 g cream of coconut (uit blik)
400 g langkorrelrijst
1 grote of 2 kleine mango's
bosje jonge uitjes
geraspte schil van 1/2 limoen
3 eetlepels limoensap
bosje bieslook

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes en bak het aan alle kanten in de hete boter bruin
Kruid het met peper, zout en cayennepeper
Roer de maracuja, het ananassap en de kokoscréme erdoor, leg het deksel op de pan en laat alles anderhalf uur zachtjes stoven
Breng intussen de rijst in dubbel zoveel water aan de kook
Leg het deksel op de pan en draai het vuur uit
Laat de rijst nog 20 minuten stomen zonder het deksel te lichten
Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in blokjes
Snijd de uitjes in ringen
Voeg de mango's en de uitjes 10 minuten voor het einde van de gaartijd bij het vlees en breng op smaak met limoenschil en -sap, peper en zout
Bestrooi met gehakte bieslook

Voor straks eet lekker !