Voorbereiden:
Klop de eidooier los met de sinaasappelschil, suiker en water. Zeef
de bloem boven een andere kom en wrijf de boterblokjes erdoor tot
een kruimelig deeg. Voeg het eimengsel toe en kneed tot een soepel
deeg. Laat het afgedekt in de koelkast een half uur rusten. Vet de
taartvormpjes in met wat olie of boter en bestuif ze met bloem.
Verwarm de chocolade al roerende met de slagroom tot de chocolade
helemaal gesmolten is.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif het aanrecht met bloem en rol
het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik. Steek er 6 cirkels uit van
14 cm Ø. Steek uit de restjes deeg kleine sterren. Bekleed de
vormpjes met het deeg en leg de sterren op een stuk bakpapier.
Bestrijk al het deeg met een beetje ei of melk. Bak de bodempjes
‘blind’ met bakknikkers of bonen samen met de sterren in 15 à 20
minuten gaar en goudbruin. Laat de taartbodempjes even afkoelen
voordat u ze uit de vormpjes haalt en laat ze op een rek helemaal
afkoelen. Schenk de afgekoelde chocoladeroom in de taartbodempjes en
laat in de koelkast een uurtje opstijven. Bestuif de sterren met
poedersuiker en leg ze op de taartjes.
Variatie:
Lekker met een dot slagroom opgeklopt met een mespunt kaneel. |