Muffins met cranberry´s

Ingrediënten voor 12 stuks:

250 g cranberry's
400 g zelfrijzend bakmeel
150 g bruine basterdsuiker
0.5 theel. zout
0.5 theel. kaneel
0.25 theel. kruidnagel
0.12 l magere yoghurt
1.5 dl melk
2 eieren
75 g boter

Bereiding:

Laat de gewassen cranberry's goed uitlekken en dep ze droog op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, het zout, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een beslagkom, meng goed en maak een kuiltje in het midden. Klop de yoghurt, de melk, de eieren en de gesmolten boter los in een andere kom en giet het mengsel in het kuiltje. Roer tot een vrij stijf beslag. Roer niet te lang, er mogen nog wat klontjes in zitten. Spatel de cranberry's door het beslag. Schep het beslag in de vormpjes en zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins 5 minuten in de vorm rusten, stort ze en laat ze op een rooster afkoelen.

 

 

Bron: www.boodschappen.nl