Ikea gehaktballetjes met gebakken aardappelschrijfjes,

ui en champignons Š la Ed

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 pakjes Š 400 gram voorgebakken aardappeschrijfjes, 125 gram spekjes, 1 gesneden ui, 4x6 Ikea gehaktballetjes uit de diepvries, 1 bakje champignons, klein potje (340 gram) sperziebonen, of 300 gram verse sperziebonen (eerst schoonmaken en 15 min. voorkoken), zout peper, eventueel kipkruiden, eventueel 1 zakje champinonsaus

Bereiding:

Snij de ui klein, snij de champignons in plakjes. Doe wat margarine in een hapjespan en bak de aardappelschrijfjes, de spekstukjes, de gesneden ui en de champignons zachtjes lekker bruin en gaar. Doe de Ikea gehaktballetjes er ook bij (haal deze een uurtje van tevoren uit de diepvries, ze moeten alleen even warm worden in de pan bij de rest). Strooi er ondertussen wat peper en zout over naar smaak. Ook lekker er over is wat kipkruiden. Er bij om erover te doen is champignonsaus erg lekker (wij hebben ze van de Aldi erg lekker) er apart bijgeven, maar het hoeft niet echt.