Gevulde paprika's III

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g rundergehakt
2 rode en 2 groene paprika's
2 eieren
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 mespunt suiker
1/2 theelepel peper
1 theelepel zout
1 mespunt nootmuskaat
2 eetlepels aardappelpuree
1 eetlepel ketjap
2 eetlepels boter

Bereiding:

Was de paprika's en snijd de stelen en het zaad er voorzichtig uit.
Klop de eieren los.
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn.
Meng het rundergehakt met de eieren, de ui, de knoflook, de suiker, de peper,
het zout, de nootmuskaat, de puree en de ketjap.
Verwarm de oven voor op 200ºC. en vet een vuurvaste schaal in met boter.
Vul de uitgeholde paprika's met het gehakt, zet ze in de schaal en zet deze 45 minuten in de oven.
Serveer de paprika's met een atjargerecht (Indonesisch zuur) en kroepoek.
Tip: U kunt de gevulde paprika's ook op het vuur klaarmaken.
Draai, zodra de inhoud gaat pruttelen, het vuur laag en leg het deksel op de
schaal of pan.
Na ± 60 minuten is het gerecht gaar.