Vis-groentesoep uit Marseille uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 eetlepel olijfolie
1 kg visfilet in stukken
2 venkelknollen in stukjes
2 preien in ringen
1 kleine winterwortel in stukjes
250 g ontvelde tomaten in partjes (of 1 blikje gepelde tomaten)
2 geperste teentjes knoflook
3 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels fijngesneden selderijgroen
zout, peper
1 blaadje laurier
1 theelepel tijm
10 blaadjes saffraan of 1/4 theelepel saffraanpoeder
1 liter visbouillon (van tablet)

Bereiding:

Dompel de Römertopf 15 minuten onder in koud water.
Bestrijk hem daarna met olie.
Leg de stukken vis, venkel, prei, wortel en de tomaten in de Römertopf.
Meng de knoflook, peterselie, selderij, zout, peper, laurier, tijm en saffraan erdoor.
Schenk de bouillon erover, de vis moet net onder staan.
Zet de Römertopf met het deksel in het midden van de oven.
Stel de oven in op 200ºC en laat de vis in ± 40 minuten gaar worden.
Serveer met stokbrood, besmeerd met rouille.
Deze soep kunt u met mosselen en garnalen uitbreiden. Voeg dan 5 minuten voor het einde van de kooktijd 150 g gepelde garnalen en 250 g gekookte mosselen aan de soep toe.