Groentemoussetaart

Ingrediënten voor 4-6 personen:

5 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopte eierdooier
300 g diepvries doperwten
3 rode paprika's in stukjes
1 eetl. boter
1/2 bloemkool in roosjes
peper
zout
2 eetl. fijngehakte peterselie
6 blaadjes witte gelatine
1/4 liter stijfgeklopte slagroom
springvorm van 24 cm doorsnede

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200ºC.
4 plakjes deeg uitrollen tot cirkel van 24 cm.
In vorm leggen.
Uit rest van deeg blaadjes en bloemetjes snijden.
Op bakplaat leggen.
Deegbodem en motiefjes met eierdooier bestrijken.
In oven in 20 minuten goudbruin bakken.
Laten afkoelen.
In aparte pannen doperwten en bloemkool gaarkoken.
In afgedekte pan paprika in boter 20 minuten stoven.
Groenten apart pureren en door een zeef wrijven.
Door bloemkoolpuree peterselie roeren.
Puree laten afkoelen.
Gelatine in ruim water 5 minuten laten weken.
Met aanhangend vocht boven laag vuur oplossen.
Gelatine door slagroom mengen.
Door elke groente 1/3 deel van room-gelatinemengsel roeren.
In vorm laagjes groentemousse scheppen, steeds gladstrijken met vochtig mes.
Taart in koelkast 3 uur laten opstijven.
Garneren met deegbloemen en –blaadjes.