160 g gekookte
rijst
3 sjalotjes, gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 kipfilet, in blokjes
een handvol in blokjes gesneden wortel
een handvol (diepvries) doperwtjes
1 theelepel ketchup
2 theelepels sojasaus
zout en peper naar smaak
2 eieren, losgeklopt
olie om in te bakken |
Voor de nasi:
Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de fijngehakte
sjalotjes en de knoflook tot het gaat geuren. Voeg de kip en wortel
toe en roerbak tot het gaar is.
Voeg de doperwtjes en de gekookte rijst toe en meng goed door. Breng
op smaak met sojasaus, zout en peper. Blijf roeren tot de rijst
volledig gemengd is en warm is. Zet apart.
Voor de omelet: Klop de eieren lichtjes los en breng op smaak met
een snufje zout. Verhit een pan met een klein beetje olie. Schenk de
eieren erin en bak een dunne omelet. Laat de omelet gaar en bruin
worden in de pan.
Als de omelet gaar is, doe je de nasi in het midden van de omelet.
Vouw de randen van de omelet om de nasi heen als een envelop, en
keer de omelet voorzichtig om op een bord. Besprenkel met wat
chilisaus of ketchup.
|