Cannellóni
gevuld met roomkaas en kruiden en paprika
Ingrediënten voor 4
personen:
1 pak lasagne
naturel
2 bakjes roomkaas met kruiden
2 eetl. gehakte peterselie
2 eetl. fijngesneden bieslook
1 uitgeperst teentje knoflook
2 eetl. kruidenpaneermeel
1 eetl. zachte boter om de schaaltjes mee te bestrijken
1 grote rode paprika in blokjes gesneden
1/8 l slagroom
peper en zout
bieslookringetjes voor de garnering
Bereiding:
Breng in een
ruime pan water aan de kook met wat zout en een lepel olijfolie.
Kook op matig vuur de lasagneplakken tot ze net gaar zijn (ca. 5
minuten).
Spoel ze direct met koud water af.
Roer de roomkaas glad en meng deze met de kruiden en knoflook.
Breng deze indien nodig op smaak met peper en zout.
Droog de lasagneplakken en bestrijk ze aan een zijde met de
roomkaas.
Rol de bladen op en leg ze op een schaal tot alle rolletjes zijn
gemaakt.
Zet de paprikablokjes met de slagroom op het vuur en laat het
zachtjes koken tot de paprika gaar is.
Op smaak brengen met peper en zout en in een mixerblender goed fijn
pureren.
Bestrijk de ovenbestendige schaaltjes met zachte boter en leg de
rolletjes tegen elkaar in de schaaltjes.
Giet de paprikasaus door een fijne zeef over de rolletjes en
bestrooi ze met het kruidenpaneermeel.
Zet de schaaltjes nu in een voorverwarmde oven op 250ºC. en laat ze
in ca. 8 minuten knapperig en goudbruin kleuren.
Garneer ze vervolgens met de bieslookringetjes.
Serveer met stokbrood en een lekkere gemengde salade.