Champignonrisotto

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetl. olijfolie
225 g arboriorijst (risottorijst)
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 gesnipperde ui
2 stengels bleekselderij in stukjes
1 rode of groene paprika schoongemaakt en in stukjes
225 g champignons in plakjes
1 eetl. gehakte verse oregano of 1 theel. gedroogde oregano
1 l groentebouillon
60 g uitgelekte en gehakte zongedroogde tomaten in olijfolie (naar keuze)
60 g fijngeraspte Parmezaanse kaas, zout en peper

Bereiding:

Verwarm de olie in een wok, braadpan of grote koekenpan. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 5 minuten. Voeg het knoflook, de ui , de bleekselderij en de paprika toe en roerbak deze 5 minuten mee. Voeg de champignons toe en bak alles nog een 3-4 minuten. Roer de oregano en de bouillon erdoor. Verwarm het mengsel tegen het kookpunt aan en draai dan het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat de rijst 20 minuten zachtjes koken tot de rijst zacht en romig is. Voeg eventueel de zongedroogde tomaten toe en breng het mengsel op smaak. Roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en strooi de rest er bovenop. Garneer de schotel met peterselie en laurierblaadjes.