Maak de
sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 min. in ruim kokend water
met wat zout beetgaar. Giet ze af.
Was de citroen en rasp de schil. Pel en snipper de knoflook.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en wrijf ze in met 1 el
olijfolie. Gril ze in een hete grillpan, onder de hete grill of op
een grillplaat in ca. 10 min. aan beide kanten bruin en gaar.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak hierin 1 min. de
knoflook. Zet het vuur af en meng de knoflook met 6 el peterselie en
de geraspte citroenschil.
Maak de witte saus met de melk klaar volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Roer er 2 el peterselie door.
Verdeel de aardappelpuree en de boontjes over vier grote borden en
leg de kipfilet ernaast. Schep de saus over de groenten en garneer
de boontjes en de kip met het knoflook-peterseliemengsel.
Variaties:
In plaats van peterselie kunt u koriander gebruiken. |