Gegrilde kipfilet en gekruide boontjes met witte saus

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g sperziebonen
1 citroen
2 teentjes knoflook
4 kleine kipfilets
3 el olijfolie
2 zakjes Knorr Aardappelpuree met melk
8 el fijngehakte peterselie
1 zakje Knorr Wittesaus
250 ml koude melk

Bereiding:

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 min. in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet ze af.
Was de citroen en rasp de schil. Pel en snipper de knoflook.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en wrijf ze in met 1 el olijfolie. Gril ze in een hete grillpan, onder de hete grill of op een grillplaat in ca. 10 min. aan beide kanten bruin en gaar.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak hierin 1 min. de knoflook. Zet het vuur af en meng de knoflook met 6 el peterselie en de geraspte citroenschil.
Maak de witte saus met de melk klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er 2 el peterselie door.
Verdeel de aardappelpuree en de boontjes over vier grote borden en leg de kipfilet ernaast. Schep de saus over de groenten en garneer de boontjes en de kip met het knoflook-peterseliemengsel.
Variaties:
In plaats van peterselie kunt u koriander gebruiken.

 

 

Bron: www.knorr.nl