Rijst met kip in duiveltjessaus

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g lange korrelrijst
1 panklare braadkip
peper, zout
cayennepeper
50 g boter of margarine
150 gr champignons
1 blik gepelde tomaten
1 dl kippenbouillon
handvol peterselie

Bereiding:

Zet de rijst op met iets meer dan het dubbele volume aan water en breng hem aan de kook zonder deksel op de pan.
Zet het deksel op de pan zodra het water borrelend kookt en schakel vervolgens het vuur uit.
Snijd de schoongemaakte kip in 8 stukken en kruid ze met peper, zout en flink wat cayennepeper.
Bak ze aan alle kanten mooi goudbruin in hete boter of margarine. Maak
indien nodig de champignons schoon: flink afborstelen, maar zeker niet
afspoelen onder water, want dan nemen ze te veel vocht op en verliezen ze hun smaak.
Doe ze samen met de gepelde tomaten in een magnetron en schep de stukken kip eroverheen.
Roer de aanbaksels los met een houten spatel, roer de kippenbouillon
erdoor en giet dit over de kip in de magnetronschaal.
Kook ze 10 minuten op maximum met deksel in de magnetron.
Schep de stukken kip eruit en laat de saus nog 1 minuut inkoken op de
hoogste stand, maar nu zonder de schaal af te dekken.
Giet de saus over de kip en bestrooi met gehakte peterselie. Serveer met drooggekookte rijst.