Recept 29, Champignonsoep met broccoliquiche (veg.).

 

Ingrediënten voor 4 personen:

8 plakjes bladerdeeg
400 gram broccoliroosjes
100 gram blauwe kaas (bv. gorgonzola, Roquefort of Danish Blue)
75 gram cashewnoten
4 eieren
2 deciliter Blue Band Finesse voor Koken
50 gram geraspte kaas
1 zakje Knorr champignon crème soep.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de broccoliroosjes ongeveer 2 minuten in kokend water met zout. Laat de broccoli uitlekken in een zeef of vergiet .
Laat het deeg tegelijkertijd ontdooien. Bekleed een ingevette vorm met plakjes bladerdeeg en prik het in met een vork. Verdeel de broccoliroosjes over het deeg. Kruimel vervolgens de blauwe kaas erover en bestrooi het geheel met cashewnoten.
Klop de eieren los samen met de room en breng het op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel over de broccoli en bestrooi het met geraspte kaas. Bak de taart in ca. 30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de soep klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer de quiche met de soep.

 

 

Bron: www.knorr.nl