Recept 43, Pastaschotel met gehakt, aubergine en courgette.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram penne
1 aubergine
1 courgette
1 eetlepel vloeibare margarine
350 gram rundergehakt
1 teentje knoflook
150 ml water
1 zakje Knorr Mix voor Macaroni
100 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
1 bol mozzarella

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160ºC. Snijd de mozzarella in plakken. Kook de penne volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de aubergine en courgette in blokjes.
Verhit de vloeibare margarine in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Roerbak de aubergine een paar minuten mee.
Pers het teentje knoflook uit boven het vlees. Bak de courgetteblokjes 2 minuten mee. Roer er 150 ml water en de mix erdoor en laat het 3 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg als laatste de gekookte penne toe. Roer het gerecht nog even goed door en schep het in een ingevette ovenschaal. Leg de plakken mozzarella erop en strooi hier de geraspte kaas over. Zet de schotel in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer tips:
I.p.v Parmezaanse kaas kun je ook kiezen voor jong belegen kaas.
Je kunt deze ovenschotel een dag van tevoren bereiden en op de avond zelf 20 minuten in de oven zetten.

Bron: www.knorr.nl