Recept 88, Griekse moussaka met courgette en feta.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g rundergehakt
250 ml halfvolle melk
1 pak Knorr Wereldgerecht Griekse Moussaka
3 vastkokende aardappelen
1 courgette
2 eetl. olijfolie (om in te vetten)
1 ei
100 g feta, verkruimeld

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°C.
Bak het gehakt in een hapjespan rul en roer er 250 ml water, de melk, de moussaka-groentemix en de moussaka-kruidenmix uit het pakket door. Breng het al roerende aan de kook en laat het 2 tot 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de courgette ook in dunne plakjes.
Schep de helft van het gehaktmengsel in een met olie ingevette ovenschaal (inhoud 2 liter). Verdeel hierover een laag aardappel en een laag courgette en herhaal dit nog een keer.
Roer de moussaka-sausmix en het ei door 250 ml handwarm water en schenk dit over de schotel. Strooi de feta erover. Bak de moussaka in de oven in 40-50 minuten goudbruin en gaar.
SERVEER TIPS:
Lekker met een salade van geraspte wortel.

 

Bron: www.knorr.nl