Recept 70, Sperzieboontjes & roomsaus met nootmuskaat, slavinken en bieslookaardappeltjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg stevige aardappelen
3 eetl. vloeibare margarine
2 eetl. fijngeknipte bieslook
3 kleine rode uitjes
500 g sperziebonen
4 slavinken
1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus met Nootmuskaat

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en mengen met 1 el margarine en de bieslook.
Pel en snijd de uitjes elk in 6 partjes. Haal de puntjes van de sperziebonen af. Kook de sperziebonen in ruim kokend water in 10-15 minuten gaar (hoe dikker de bonen, hoe langer ze moeten koken). Afgieten in een vergiet. Zet de pan terug op het vuur. Verhit 1 el margarine en bak de partjes ui hierin 4 minuten. Schep de sperziebonen erdoor en laat het geheel even warm worden.
Verhit ondertussen 1 eetl. margarine in een koekenpan. Druk de slavinken een beetje plat en bak ze in de koekenpan in ca. 15 minuten om en om bruin en gaar. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de sperziebonen met rode ui en de aardappelen over 4 borden. Leg de slavinken ernaast. Schep de roomsaus met nootmuskaat over de sperziebonen met rode ui.
VARIATIES:
Knorr Roomsaus met Nootmuskaat is ook heel lekker met andijvie.

 

Bron: www.knorr.nl