Dit kipcurry
recept staat garant voor een heerlijke hartverwarmend en pittige
currygerecht. Deze lekkere curry met kip zal bij iedereen aan tafel
in de smaak vallen. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd
het vruchtvlees in stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Schil de
gemberwortel en rasp of hak hem fijn.
Verhit de vloeibare margarine in een ruime pan. Bak de kipfilet al
omscheppend in 5 minuten bruin. Schep ze uit de pan. Voeg de ui en
de knoflook aan het bakvet toe en bak al omscheppend goudgeel en
glazig. Voeg de gemberwortel en het kerriepoeder toe en bak al
omscheppend 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, 200 ml water en de
inhoud van het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe. Breng alles aan
de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de pompoen toe en kook nog 5 minuten. Schep de kip en de
kokosmelk erdoor en warm de curry nog 5 minuten door.
TIP:
Vervang de pompoen in deze eenvoudige kipcurry door in stukjes
gesneden aardappel, courgette of spinazie. Liever een vegetarische
curry ? Vervang de kip dan door linzen of kikkererwten. |