Snij de kipfilet
in blokjes. Meng in een grote kom de inhoud van het zakje 'marinade'
met 2 eetlepels olie en voeg hier de kipfilet aan toe. Roer het
geheel goed door elkaar en laat 10 minuten marineren. Snipper de ui
grof en snij de bloemkool in roosjes en de courgette in stukjes.
Kook de bloemkool 5 min. voor.
Verhit een hapjespan of wok zonder olie en bak hierin de
gemarineerde kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg vervolgens de
gesneden groenten toe en bak ze nog 4 à 5 minuten mee.
Voeg de inhoud van het zakje 'saus' en vervolgens 175 ml water toe
aan de kipfilet. Breng het geheel al roerend aan de kook. Doe
vervolgens de deksel op de pan en laat het op een laag vuur 10
minuten zachtjes stoven.
Breng in een pan 300 ml water aan de kook. Haal de pan van het vuur
en voeg de inhoud van het zakje 'couscous met rozijnen' en 1
eetlepel olie toe en roer het goed door elkaar. Doe de deksel op de
pan en laat de couscous ca. 5 minuten staan, totdat al het water
opgenomen is.
Serveer de saus over de couscous.
VARIATIETIP:
Probeer bloemkool eens in combinatie met de Marokkaanse keuken;
vervang de wortels door bloemkoolroosjes. Snijd 1 kleine bloemkool
in roosjes en kook deze 5 min. voor, voeg ze vervolgens toe met de
rest van de gesneden groenten. |