Kook de spinazie
± 5 minuten in ruim kokend water, laat uitlekken en snijd de
bladeren in grove repen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui hierin in 6-7 minuten
glazig.
Voeg de spinazie en 1 theelepel zout toe bak en onder regelmatig
roeren ± 15 minuten tot het vocht van de spinazie is verdampt.
Schenk de bouillon erbij en laat het vocht even mee sudderen, maar
laat het niet verdampen.
Maak 4 kuiltjes in de spinazie en breek in elk kuiltje 1 ei.
Strooi peper over de eieren, dek de pan af en laat de eieren
stollen.
Serveer met knoflookyoghurt en rijst met lamsvlees (Recept) of aardappelsalade (Recept).
Knoflookyoghurt:
Meng 300 g Turkse of Griekse yoghurt met 3 geperste teentjes
knoflook, zout en peper. |