Recept 76, Ispanakka fourmasi yoghurtlu (spinazie met eieren uit Turkije).

.

Ingrediėnten voor 4 personen:

60 g boter
2 uien in dunne 1/4 ringen
zout, zwarte peper
11/2 dl kippenbouillon (van tablet)
4 eieren

Bereiding:

Kook de spinazie ± 5 minuten in ruim kokend water, laat uitlekken en snijd de bladeren in grove repen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui hierin in 6-7 minuten glazig.
Voeg de spinazie en 1 theelepel zout toe bak en onder regelmatig roeren ± 15 minuten tot het vocht van de spinazie is verdampt.
Schenk de bouillon erbij en laat het vocht even mee sudderen, maar laat het niet verdampen.
Maak 4 kuiltjes in de spinazie en breek in elk kuiltje 1 ei.
Strooi peper over de eieren, dek de pan af en laat de eieren stollen.
Serveer met knoflookyoghurt en rijst met lamsvlees (Recept) of aardappelsalade (Recept).
Knoflookyoghurt:
Meng 300 g Turkse of Griekse yoghurt met 3 geperste teentjes knoflook, zout en peper.