|
Recept 39, Gehakttaart (pirogge) uit Rusland.
|
Ingrediλnten voor 4 personen: |
2 uien 3/4 kopje olie 1 kopje rijst ca. 2 kopjes water 3 eieren 30 g gist 500 g bloem 1 afgestreken theelepel suiker 1 afgestreken theelepel zout 200 g rundergehakt 1 kopje eekhoorntjesbrood (uit blik) 2 eetlepels in repen gesneden paprika uit een pot 1/2 theelepel peper 1 eetlepel gehakte dille 1 eetlepel gehakte peterselie 50 g boter |
Bereiding: |
Schil en hak de
uien. Verwarm 2 eetlepels olie; doe de rijst en de ui erin en bak
deze even. Giet dan het water erbij en laat de rijst net zolang
koken tot hij heel zacht is geworden en het vocht bijna verdampt is.
Laat de rijst afkoelen. Leg 2 eieren in kokend water en kook ze 10
minuten. Los de gist op in lauw water. Zeef de bloem in een mengkom
en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist daarin en strooi er
wat bloem over. Leg een doek over de kom en laat het voordeeg 15
minuten rijzen op een warme plaats.
|