Recept 196, Vlees op zijn Indonesisch (babi ketjap).

Ingrediėnten voor 4 personen:

1 kg mager varkensvlees
3 teentjes knoflook
1 theel. djinten
1 ui
1 klein stukje trassie (gebakken)
zout
peper
ketjap asin
1 vleesbouillonblokje

Bereiding:

De teentjes knoflook en ui fijn snijden.
Olie in een pan doen en heet laten worden en de teentjes knoflook en de ui fruiten.
De ketoember, djinten, stukje trassie, zot en peper en door roeren.
Het vlees erbij braden, scheutje ketjap asin erbij en laten sudderen tot het gaar is.
Vleesbouillonblokje en een 1 ą 2 bekers water erbij en ± 1 uur laten sudderen.
Tips:
Dit Indonesische vleesgerecht is lekker bij de nasi goreng en sajoer boontjes. Verder kan je er nog emping, kroepoek en andere Indonesische bijgerechten bij serveren.