Recept 185, Turkse gevulde paprika's.

Ingrediënten voor 6 personen:

Rijst, (de surinaamse is heel lekker!! Zorg echter dat je geen snelkookrijst neemt!)
neem ongeveer een half kopje rijst.
Gehakt, ongeveer een pond (turken nemen runder, ik neem half om half)
6 rode paprika's,
Tomatenpuree ongeveer 4 eetlepels,
Knoflook 3 tenen(in grove stukken gehakt)
Bouillon blokje, Slaolie goede scheut
2 uien, 1 (fijngesneden)
1 in vieren gehakt,
Peterselie, naar smaak (fijngehakt)
Mintblad naar smaak (fijngehakt)
Peper (naar smaak)
Zout (naar smaak)

Bereiding:

Hulpmiddelen:
Handen en piepermessie, evt. voor de ui staafmixer.
Haal het bovenste gedeelte van de paprika voorzichtig los met een scherp aardappelschilmesje en verwijder de pitten, bewaar het bovenste gedeelte wel om ze later weer terug op de paprika's te plaatsen.
Was de rijst goed, en doe die samen met de gehakt, gesnipperd ui, tomatenpuree,peper en zout, de peterselie en de mint, de scheut slaolie, in een kom, vermeng alles heel goed.
doe de vulling in de paprika's totdat ze bijna gevuld zijn.
plaats de hoedjes (de topjes van de paprika's) weer terug op de paprika's
Doe de gevulde paprika's in een pan, zorg dat ze goed stevig staan, zet er desgewenst een aardappel tussen om het vast te zetten.
Vul de pan met water totdat de paprika's voor 3/4 onder staan.
doe er de in vieren gehakte ui bij, het bouillon blokje, en de knoflook.
Breng het geheel aan de kook, en zet het vuur daarna zacht,
Laat het ongeveer 3 kwartier tot een uur zachtjes koken.
Serveertips:
Dit is heel lekker met een sausje van yoghurt
en knoflook.