Recept 184, Turkse gehaktballetjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 beschuiten – 1½ dl bouillon – 3 tenen knoflook – 1 ei – peper & zout – 1 theel. paprikapoeder – 1 theel. tijm – 500 g rundergehakt – 2 uien – 3 eetl. olijfolie – 50 g pijnboompitten – 2 eetl. tomatenpuree – 1 mespuntje kardemom of 1 eetl. gemberpoeder

Bereiding:

Snipper en pel de ui. Verkruimel de beschuiten in ¼ dl bouillon. Meng dit samen met de 3 geperste tenen knoflook, het ei, peper & zout, paprikapoeder en de tijm samen door het gehakt. Vorm er in totaal 8 ballen van. (Tip, eerst het gehakt in 2 delen, dan die stukken weer in 2, enz.)
Verhit de olie en bak hierin de ballen rondom bruin. Haal ze dan weer uit de pan. Fruit de uien in het braadvet samen met de pijnboonpitten totdat de uien glazig beginnen te worden. Voeg dan de rest van de bouillon toe samen met de tomatenpuree, de gember of kardemom en de gehaktballen. Laat nog ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan pruttelen. Lekker met witte rijst.