Recept 182, Turkse Dürüm met rundvleesreepjes en frisse bieslook-yoghurtdressing.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pak Knorr Wereldgerecht Turkse Dürüm
400 gram rundvleesreepjes
1 oranje paprika
1 rode ui
½ komkommer
2 bosjes bosui
150 gram rucola sla
2 tomaten
½ bosje verse bieslook
100 ml yoghurt
100 ml Bertolli Extra Vergine olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 140ºC.
Breng in een pan water aan de kook. Kerf de tomaten aan de boven- en onderkant kruislings in. Dompel de tomaten met een schuimspaan in het kokende water en laat ze 1 minuut meekoken zodat het velletje los komt. Haal ze uit het water en spoel ze na met koud water. Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder het vruchtvlees.
Snijd de paprika, tomaat en komkommer in mooie blokjes van ongeveer 1 cm.
Pel en snipper de rode ui. Snijd de bieslook fijn.
Meng de yoghurt met het poeder voor de saus en de bieslook.
Verwarm de pannenkoeken in de oven. Verwarm een koekenpan met olijfolie, bak hierin de rode ui en paprika. Voeg vervolgens de tomaat en komkommer toe en roerbak ca. 2 minuten.
Bak de rundvleesreepjes met wat olijfolie gaar en breng op smaak met zout en peper. Voeg hier de kruiden aan toe en meng de groenten er doorheen.
Smeer de pannenkoek in met de yoghurt-bieslook saus. Schep de rundvleesreepjes met de groenten erop. Rol de pannenkoeken op en eet smakelijk!