Wrijf de
poularde vanbinnen en vanbuiten met zout en citroensap in.
Kneed een farce van het ingeweekte en goed uitgeknepen broodje, het
gehakt, het ei, de morellen en de amandelen.
Vul de poularde hiermee, naai hem dicht, bestrijk hem met olie en
bestrooi hem met paprikapoeder.
Leg de poularde in de natgemaakte Römertopf, zet hem in een koude
oven, die op 250ºC is ingesteld en braad het gevogelte in ± 1 1/2
uur gaar.
Giet het braadvocht in een pannetje af, voeg het kersensap toe en
bind de saus met aangemengde maïzena.
Maak de saus af met suiker en kaneel.
Dien deze schotel op met aardappelkroketten en verschillende
salades.
*Poularde, is een braadkip.
Variaties:
Bedek de poularde met lapjes spek.
Of: Voeg 1 kop witte wijn toe. Deze wordt geheel door het gevogelte
opgenomen en geeft hieraan een bijzonder fijne smaak.
Zoutloos dieet: Voeg geen zout toe en vervang het broodje door een
sneetje zoutloos witbrood.
|