Recept 15, Balek çorbasi (Turkse vissoep)

Ingrediënten voor 4 personen:

11/2 liter visbouillon of half mosselvocht half water
1 laurierblad
1/2 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels peterselie
1 mespunt saffraanpoeder
500 gr schelvisfilet of andere stevige vis
het Sap van 1 citroen
3 lichtlosgeklopte eidooiers

Bereiding:

Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok.
Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en de saffraan toe en laat de bouillon 25 minuten zachtjes trekken.
Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren.
Klop druppel voor druppel het citroensap door de eidooiers.
Blijf goed kloppen.
Voeg er dan weer druppelsgewijs de visbouillon bij en klop tot alles goed is opgenomen.
Roer het eimengsel door de soep en schep die direct in de soepkommen.
Garneer de soep met de rest van de peterselie.