Recept 145, Pinda bravoe (Surinaamse pindasoep).

Ingrediėnten voor 4 personen:

2 liter kippenbouillon (van 4 tabletten)
400 g kipfilet in reepjes
2 eetlepels olie
3 kleine gesnipperde uien
200 g pindakaas
2 gesnipperde groene pepers (zaadjes verwijderd)
3 eetlepels fijngehakte selderij
gefruite uitjes

Bereiding:

Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de reepjes kipfilet in de bouillon in ± 10 minuten gaar.
Bak de ui in de olie knapperig goudbruin.
Roer de pindakaas glad met 8 eetlepels bouillon en schenk dit bij de rest van de bouillon.
Voeg de peper toe en laat de soep nog ± 5 minuten trekken.
Schep de soep in kommen en strooi er selderij en gefruite uitjes over.
Serveer met extra schaaltjes met ± 300 g rijst (snelkook) en seroendeng.