Recept 130, Gombas rostelyos (Hongarije).

Ingrediënten voor 4 personen:

4 lappen van de fijne rib (200 g per stuk) of schouderlappen
peper
zout
2 eetl. olie
1 grote ui
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetl. bloem
200 ml rode wijn
ca. 125 ml vleesbouillon
1 blikje champignons (200 g)
1 theel. paprikapoeder

Bereiding:

Runderlappen met champignons
Voorbereiding
De vleeslappen licht behameren en met peper en zout inwrijven. De olie in
een pan op grote pit heet maken en het vlees daarin aan de ene kant 4 - 5
minuten stevig aanbraden, keren en ook aan de andere kant 5 minuten
aanbraden.

Bereidingswijze
De ui schillen en snipperen. Met de tomatenpuree toevoegen, licht met bloem
bestuiven en dan al roerende de rode wijn en de vleesbouillon erbij gieten.
Vijf minuten laten koken, de champignons met vocht toevoegen en dan de saus
met peper, zout en paprikapoeder pikant op smaak brengen. Nog een keer laten
doorkoken. De vleeslappen in de saus leggen, de pan afsluiten en op een
kleine pit (naar gelang het soort vlees) in 20 - 35 minuten gaar laten
smoren.
Serveertips
Het liefst op een voorverwarmde schaal opdienen.