Recept 119, Mexicaanse pannenkoek.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram viergranen pannenkoekenmeel
1 ei
4 dl kokosmelk
creamy coconut bleu dragon
3 eetlepels zonnebloemolie
400 gram rundergehakt
zout, mespunt chilipeper
2 teentjes knoflook
100 gram geraspte belegen kaas
4 eetlepels salsa mild of pikant
1 blik kidneybonen 400 gram

Bereiding:

Klop een beslag van het pannenkoekenmeel met de eieren en de kokosmelk.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en bak het gehakt met de chilipeper in een koekenpan rul.
Pel de knoflook en pers ze uit boven het gehakt.
Spoel de bonen en voeg ze toe aan het gehakt.
Breng op smaak met zout.
Verwarm de oven voor op 90ºC., hetelucht 70ºC.
Verhit steeds wat olie in een koekenpan en bak van het beslag 4 dikke pannenkoeken.
Houd ze in de oven warm onder aluminiumfolie.
Besmeer de pannenkoeken aan een kant met de salsa en verdeel het gehaktmengsel erover.
Zet de oven op de grillstand.
Bestrooi ze met de kaas en laat dit onder de grill krokant worden gratineren.
Serveertips:
Besmeer het aluminiumfolie met olie en plaats deze kant op de pannenkoeken, dit voorkomt uitdroging.
Extra lekker met stukken avocado besprenkeld voor het opdienen over de pannenkoeken.