Recept 109, Marokkaanse Tajine met gehakt en aubergine.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pak Knorr Wereldgerechten Marokkaanse Kip Tajine
350 g (mager) rundergehakt
1 aubergine
300 g gekookte sperziebonen
1 ui
olie
175 ml water

Bereiding:

Meng de marinademix uit de verpakking met 2 eetlepels olie. Meng het gehakt erdoor en laat het 10 minuten marineren. Snipper ondertussen de ui grof en snijd de aubergine en gekookte sperziebonen in stukjes.
Verhit een hapjespan of wok zonder olie en bak hierin het gemarineerde gehakt goudbruin en gaar. Schep dan de gesneden groenten erbij en bak nog 4 à 5 minuten.
Meng de sausmix met 175 ml water door het gehakt-groentenmengsel en breng dit al roerend aan de kook. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur 10 minuten zachtjes stoven.
Breng ondertussen in een pan 300 ml water aan de kook. Meng er van het vuur af de couscous met rozijnen en 1 eetlepel olie goed doorheen. doe de deksel op de pan en laat de couscous ca. 5 minuten staan, totdat al het water opgenomen is.
Serveer de saus over de couscous.