Recept 2, Karbonades uit de Provence.

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 ribkarbonades
2 theelepels gedroogde tijm
4 sjalotjes
Croma Vloeibaar
1 zakje Knorr Vleessaus
1 eetlepel kappertjes
zout, peper

Bereiding:

Wrijf de karbonades in met zout, peper en tijm. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de karbonades in enkele minuten aan beide zijden bruin. Voeg de sjalotten toe en braad het vlees verder op een matig vuur in ca. 15 minuten gaar.
Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm (onder aluminiumfolie). Blus het bakvet af met 2 1/2 dl water, voeg de sausmix toe en roer de saus goed door. Meng de kappertjes door de saus.
Serveer met gekookte krieltjes en peultjes.
Serveer tips:
Ook lekker met saucijsjes of biefstuk.
Je kunt de saus pittig maken door er een half fijngesneden rood pepertje aan toe te voegen. Laat de kappertjes dan weg.

Voor vandaag eet lekker !

Bron: www.knorr.nl