Verwarm de oven
voor op 220ºC.
Was de aardappelen. Kook ze met schil in een laagje water gaar (ca.
20 minuten). Giet de aardappelen daarna af.
Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) er
vanaf. Snijd ze elk in 5 stukken. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15
minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze
goed uitlekken.
Maak in de tussentijd de saus voor asperges volgens de aanwijzingen
op de verpakking.
Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Snijd de vis in stukjes.
Stamp de aardappelen (met schil) fijn. Klop er ¼ van de aspergesaus
door. Voeg de helft van de lente-ui ringetjes toe. Breng op smaak
met peper en zout.
Meng de asperges in de ovenvaste schaal met de vis en wat peper.
Schep de rest van de saus, de rest van de lente-uitjes en de
peterselie erdoor. Dek de schaal af met de puree. Zet de schaal
boven in de oven en laat het gerecht gaar worden, ca. 35 minuten.
Serveer tips:
In een heteluchtoven is het gerecht iets sneller klaar dan in een
conventionele oven. Verlaag de temperatuur tussentijds als het
gerecht te snel donker wordt.
Voor het schillen van asperges is een aspergeschiller ideaal. Maar
ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend.
Variaties:
De vis kun je vervangen door stukjes gerookte kip.
|