Groentetaart á la Ed. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
1-2 eetl. boter
of olie |
Bereiding: |
Vet de
springvorm in met wat boter of olie en bestuif met een beetje bloem.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel ze over de
springvorm. Druk de randen goed aan en laat het deeg over de rand
hangen. Zet de vorm in de koelkast zodat het deeg kan opstijven. Bak
de spekblokjes in een droge koekenpan uit en laat de wortel stukjes
2 min. meebakken. Breng een pan met water en zout aan de kook en
blancheer hierin de bloemkool en broccoli 2 minuten. Spoel koud af
en laat uitlekken. Schep de spekjes uit de pan en verwarm nog een
eetlepel boter in de pan. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de
eieren los met de room, zout, peper, kerrie en nootmuskaat en schep
hier alle groenten en spekjes doorheen. Giet alles in de springvorm
en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw het overhangende deeg losjes
terug over de groenten en bak de taart in 30 à 40 minuten gaar en
bruin. Laat de taart even rusten voordat hij wordt aangesneden. |