0De bovenste
helft van de bolletjes wordt niet op, maar naast de hamburger
geserveerd.
Snij een kleine rode Spaanse peper in zeer smalle reepjes. Snij 2
bosuitjes in zeer smalle ringetjes. Rooster 2 hamburgers, bestrooi
met peper en zout. Breng de Creolesaus aan de kook. Leg de burgers
op de onderkant van de bolletjes, giet de saus erover, doe Spaanse
peper en bosuitjes erover en garneer met toeven krulpeterselie.
Creole-saus: Snij 4 rode Spaanse pepers en 2 rode paprika's in
kleine stukjes. Snipper 2 uien en 6 teentjes knoflook. Snij 1 kg
rijpe tomaten in vieren.
Verhit 3 lepels (olijf)olie en fruit en uien glazig. Voeg pepers en
paprika toe. Even fruiten, dan knoflook erbij. Voeg de tomaten en 1
verkruimeld laurierblad toe. Schep om. Schenk er 2 lepels
(kruiden)azijn en 1 dl water bij, breng aan de kook, laat dan 30
minuten afgedekt smoren.
Wrijf door een zeef, breng aan de kook tot de gewenste dikte is
verkregen. Voeg 3 lepels bruine basterdsuiker toe, 2 theelepel
piment, 2 theelepel tabasco en 2 theelepel Worcestershiresaus. Nog
even in laten koken. Kan enkele dagen in de koelkast en enkele weken
in de diepvries worden bewaard.
|