Le Plaza Athenée-burger (uit hotel Plaza Athenée, Parijs, jaren '50 en '60)

Ingrediënten en Bereiding voor 2 hamburgers:

French Burgers/Le Hamburger (uit Le Drugstore op de Champs Elysées)

Bak 2 spiegeleieren.
Scheur enkele slablaadjes in stukken. Schil ¼ komkommer, ontvel een grote tomaat, snijd in dunne plakken. Snipper 2 bosuitjes.
Bak 2 hamburgers in de koekenpan in boter.
Steek uit 4 sneden wittebrood rondjes zo groot als de hamburger, rooster ze aan weerszijden. Beleg 2 rondjes met de helft van de sla, schik er komkommer en de helft van de bosuitjes op met zout en peper. Leg de hamburgers erop. doe de andere rondjes erop, garneer met de rest van de sla, tomaat, de rest van de bosuitjes, peper, zout en de spiegeleieren. Eventueel afgarneren met komkommer.
Serveren met koude tuinkruidensaus.
Koude tuinkruidensaus: klop 5 lepels crème fraîche los, meng met 3 lepels mayonaise. Voeg ½ lepel uitgelekte kappertjes, ½ lepel fijngehakte peterselie, 1 theelepel fijngehakte bieslook, 1 theelepel fijngehakte kervel, zout en peper toe. Afmaken met wat citroen- of limoensap en/of enkele druppels Worcestershiresaus en/of knoflook op olie, eventueel ook 2 theelepel droge witte vermout (Noilly Prat).