French Burgers/Le Hamburger (uit Le Drugstore op de Champs Elysées)
Bak 2
spiegeleieren.
Scheur enkele slablaadjes in stukken. Schil ¼ komkommer, ontvel een
grote tomaat, snijd in dunne plakken. Snipper 2 bosuitjes.
Bak 2 hamburgers in de koekenpan in boter.
Steek uit 4 sneden wittebrood rondjes zo groot als de hamburger,
rooster ze aan weerszijden. Beleg 2 rondjes met de helft van de sla,
schik er komkommer en de helft van de bosuitjes op met zout en
peper. Leg de hamburgers erop. doe de andere rondjes erop, garneer
met de rest van de sla, tomaat, de rest van de bosuitjes, peper,
zout en de spiegeleieren. Eventueel afgarneren met komkommer.
Serveren met koude tuinkruidensaus.
Koude tuinkruidensaus: klop 5 lepels crème fraîche los, meng met 3
lepels mayonaise. Voeg ½ lepel uitgelekte kappertjes, ½ lepel
fijngehakte peterselie, 1 theelepel fijngehakte bieslook, 1
theelepel fijngehakte kervel, zout en peper toe. Afmaken met wat
citroen- of limoensap en/of enkele druppels Worcestershiresaus en/of
knoflook op olie, eventueel ook 2 theelepel droge witte vermout (Noilly
Prat).
|