Warme cider met appel

Ingrediënten voor 6 glazen:

3 appels, geschild, klokhuis uitgeboord
2 flessen (… 7 1/2 dl) droge cider
3 kruidnagels
stukje foelie
versgeraspte nootmuskaat
1 citroen in plakjes
2 sinaasappels in plakken
3 eetlepels donkere basterdsuiker
extra nodig: een ingevette ovenschaal

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 180ºC. de appels halveren en met het snijvlak naar beneden in de ovenschaal leggen. de appels in het midden van de oven in 20
minuten gaar laten worden. 1 Fles cider met de kruidnagels, foelie, nootmuskaat, citroen en sinaasappel langzaam aan de kook brengen en ± 10 minuten
laten trekken. 2 Eetlepels suiker erin oplossen en 1 fles cider erbij schenken. de cider verwarmen, maar niet koken.
De cider in 6 grote glazen coupes schenken. In elk glas 1/2 appel leggen met de bolle kant naar boven. de appels bestrooien met 1 eetlepel suiker.

Verzameld door: Astrid Veltman (1996).