Snijd het
lamsvlees in mooie kleine beetklare stukken en breng het op smaak
met zout en peper.
Verhit het botervet in een wok en laat het vlees hierin bruin
worden. Pel de uien en snipper deze en de knoflookteentjes en bak ze
kort mee met het vlees.
Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in
kleine stukjes. Voeg deze met de kerriepoeder toe aan het vlees. Bak
kort en vul het geheel aan met de kokosmelk en de groente of
vleesbouillon. Breng het geheel aan de kook en laat het op een
regelmatig vuur 60-70 minuten zachtjes koken.
Bind na het einde van de kooktijd de lamsschotel met een licht papje
van maïzena en breng hem op smaak met zout en peper.
Schil de ananas en snijd hem in dunne schijven. Verhit de olijfolie
in een koekenpan en bak de ananas erin. Breng hem op smaak met een
beetje zout en peper.
Serveer de schijven ananas met de lamsschotel direct. Garneer met
reepjes peper en kokos. Hier smaakt een beetgare rijst erg lekker
bij. |