Lamsschotel met curry

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gram lamsschouder
zout
peper
3 eetlepels botervet
4 uien
3 teentjes knoflook
1 groene peper
2 eetlepels kerriepoeder
4 deciliter kokosmelk
3 deciliter groente of vleesbouillon
maïzena
1 kleine ananas
4 eetlepels olijfolie
repen rode en groene peper
kokos om mee te garneren

Bereiding:

Snijd het lamsvlees in mooie kleine beetklare stukken en breng het op smaak met zout en peper.
Verhit het botervet in een wok en laat het vlees hierin bruin worden. Pel de uien en snipper deze en de knoflookteentjes en bak ze kort mee met het vlees.
Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes. Voeg deze met de kerriepoeder toe aan het vlees. Bak kort en vul het geheel aan met de kokosmelk en de groente of vleesbouillon. Breng het geheel aan de kook en laat het op een regelmatig vuur 60-70 minuten zachtjes koken.
Bind na het einde van de kooktijd de lamsschotel met een licht papje van maïzena en breng hem op smaak met zout en peper.
Schil de ananas en snijd hem in dunne schijven. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ananas erin. Breng hem op smaak met een beetje zout en peper.
Serveer de schijven ananas met de lamsschotel direct. Garneer met reepjes peper en kokos. Hier smaakt een beetgare rijst erg lekker bij.