Schil de mango
en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
Pureer in een keukenmachine de mango met de gember, de gembersiroop
en het
tomatensap tot een gladde saus of snijd de mango en de gember heel
fijn en
wrijf alles boven een kom door een zeef.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ca 2 cm.
Maak de sugar snaps schoon.
Snijd de bieflapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
Verhit in een wok de olie.
Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
Bak de bieflapjes al omscheppend in ca 3 minuten bruin.
Voeg de bosui en sugar snaps toe en bak ze ca 2 minuten mee.
Voeg de mangosaus en de bouillonpoeder toe en breng het geheel aan
de kook.
Laat nog ca 5 minuten zachtjes sudderen.
Serveer met pandanrijst.
Sugar snaps:
Het nieuwste in bonenland zijn deze boontjes, een nieuw type
'peulerwt': ze
smaken als peultjes, maar ze zijn zo dik als doperwtjes in de dop.
Doperwtjes
worden gedopt waarna de peul niet wordt gegeten. Sugar snaps worden
in hun
geheel gegeten. De kooktijd, in ruim kokend water met wat zout, is
kort, 10
minuten. De peulwand is lekker knapperig en de smaak is heel zoet.
Ze worden extra lekker met een takje bonekruid in de pan. Door het
koken gaan
sommige peulen open, zodat de felgroene, kleine ronde 'erwtjes'
zichtbaar
worden. Omgeschud met een klontje (knoflook)boter zijn ze lekker bij
geroosterd of gegrild vlees.
|