Verhit de boter in een
pan en fruit hierin driekwart gedeelte van de fijngehakte ui 3
minuten.
Voeg het kippenpoelet toe en bak alles onder nu en dan omscheppen 4
minuten.
Voeg het water en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de
kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 30
minuten zachtjes koken.
Vermeng het gehakt met de rest van de fijngehakte ui, 1 eidooier, de
fijngehakte peterselie en wat zout en peper en vorm er kleine
balletjes van.
Haal het kippenpoelet met een schuimspaan uit de pan, haal het vlees
van de botjes en houd het vlees apart.
Voeg de balletjes aan de soep toe en kook deze 10 minuten mee.
Maak de maïzena aan met wat water en bind de soep hiermee.
Voeg het apart gehouden kippenvlees en de vermicelli aan de soep toe
en laat alles nog ± 10 minuten zachtjes doorkoken.
Klop de overgebleven eidooier los met het citroensap.
Neem de pan van het vuur en roer het dooier-citroensapmengsel door
de soep.
Serveer de soep bestrooid met de fijngehakte verse munt.
Als er vers brood bij wordt gegeven, kan deze soep als volledige
maaltijd dienen.
|